Wie zijn wij?

 

In alle provincies van ons land vinden we fokkers van Hampshire Down schapen. De belangstelling voor het fokken van deze dieren is enorm gestegen omwille van de productie van hoogwaardige paaslammeren en hun unieke uitstraling. Om onze dieren te promoten hebben we een promoteam opgericht, genaamd “Hampshire Down Vlaanderen”.
In Vlaanderen heeft de Vlaamse Rascommissie “ Hampshire Down” die resorteert onder KHV vzw., de samenwerking met het promoteam “ Hampshire Down Vlaanderen ” al bewezen. Ondanks de doorgevoerde reorganisatie met al haar specifieke voorschriften, kan door onderlinge afspraken en samenwerking veel bereikt worden. Ons doel is Hampshires meer in de kijker te zetten.
 
Via ons logo “ Hampshire Down – het schaap met toekomst !!! “ promoten wij onze Hampshires tijdens onze schapenactiviteiten met een promostand. Allerlei informatie over het fokken van Hampshires is beschikbaar.
 
Hampshire Down Vlaanderen heeft als primaire doelstellingen de verbetering van het schitterende     “Hampshire Down” schapenras en raszuivere foktechnieken.
 
Onze tweede doelstelling is zoveel mogelijk schapenliefhebbers te informeren en het bredere publiek kennis te laten maken met het houden en fokken van Hampshire Down schapen. Andere en unieke kwaliteiten van deze dieren, worden op eenvoudige vraag door de leden van het promoteam graag toegelicht.
 
Schapen drijven mensen samen: een daguitstap naar het landbouwsalon van Parijs, een bezoek aan een Hampshire-keuring bij onze Nederlandse collega’s, een overzeese uitstap naar de Royal Show of the Royal Welsh in Engeland, een barbecue ter gelegenheid van een bedrijfsuitbreiding, een kaastafel voor een verjaardag, er is steeds wat te doen.
 
Bij de afsluiting van het schapenjaar organiseert de provincie Limburg een mosselsouper. In de provincies Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Antwerpen is er een gezellig samenzijn, 
de “ Hampshire-familie “ houdt van lekker tafelen, bijpraten en naar gewoonte, een dansje tot in de vroege uurtjes…want wij zijn een hechte groep.
 
De schapenhouderij heeft het niet altijd gemakkelijk door veranderende normen en verplichtingen. Wat voor ons centraal staat is het plezier en de uitdaging van het fokken, de boeiende schapenprijskampen en tal van andere activiteiten die zorgen voor een grote samenhorigheid en die eigen zijn aan de Hampshire kwekers.
 
Onze leuze is dan ook: Hampshire Down – het schaap met toekomst !!!
 
 
 
Het promoteam

I

Terug naar Verenigingsleven.